Over mij

Hi! Ik ben Vicki (1988), freelance journalist, (eind)redacteur en copywriter. Zolang ik mij kan herinneren wil ik verhalen vertellen. Toen ik op mijn 18e voor de onmogelijk opgave stond een studie te kiezen, besloot ik dan ook om de journalistiek in te gaan en koos voor de opleiding Nieuws en Media aan de Hogeschool van Amsterdam.

 

Na een geslaagde stage bij de misdaadredactie van het ANP, kon ik blijven en ging als freelancer aan de slag. Daarnaast besloot ik mij verder te specialiseren en deed een masterstudie Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Begin 2014 studeerde ik af met een onderzoek naar het brongebruik van journalisten.

 

Sindsdien werk ik als freelance journalist, (eind)redacteur en tekstschrijver en publiceerde in o.a. de Volkskrant, Trouw, Psychologie Magazine en het Leidsch Dagblad. Daarnaast ga ik graag aan de slag met commerciële teksten voor bedrijven en organisaties.

 

Deze website toont een selectie van mijn werk. Heb je een vraag, een leuke schrijfklus of gewoon zin om een kopje koffie te drinken? Leuk! Stuur een mailtje naar v.blansjaar@gmail.com en ik neem contact met je op.